3 Aralık 2014 Çarşamba

Plajlar

Pantai Cenang

Langkawi’nin ve belki de tüm Malezya’nın en meşhur plajıdır. Masmavi sularının yanında neredeyse un kalınlığında kumlara sahip bir plajdır, bu kumlarda yürümek bile ayır bir keyif. Kumları açısından bakıldığında tartışmasız bulunduğum en güzel plaj olduğunu söyleyebilirim. Çevresinde restoranlardan alışveriş merkezine, otellerden jet-ski ve parasailing gibi her türlü deniz aktivistesini size sunan satıcılara kadar her imkan bulunuyor. Tabi bu kadar meşhur olduğu için de adanın en kalabalık plajı. İstediğiniz takdirde uygun fiyatlara şezlong kiralamak da mümkün. Sadece yüzme vakitlerinde değil akşamları da aktif bir plaj Pantai Cenang. Öncelikle gün batımını buradan izlemenizi tavsiye ederim, plajın tam karşısından ve iki adanın arasından batan güneş görülmeye değer. Bunun yanında hava karardıktan sonra bir şeyler içmek ya da nargile tüttürmek isterseniz akşamdan sonra kurulan masalarda bunu da gerçekleştirebilirsiniz.

Pantai Tengah

Pantai Cenang ile yan yana bulunmalarına rağmen Cenang’ın ünü ve sunduğu imkanlar sebebiyle oraya göre çok daha boş bir plaj Pantai Tengah. Etrafında diğer tarafta olduğu gibi restoranlar ya da su aktiviteleri imkanları yok. Kumu da Cenang kadar özel değil. Ancak daha sakin ve boş bir alanda güneşlenmeyi yada yüzmeyi tercih ederseniz tercihiniz kesinlikle Pantai Tengah olmalıdır.

Tanjung Rhu


Adanın kuzey doğusunda bulunan plaj internetteki yorumlara bakıldığında adanın en güzel plajı olarak gösteriliyor. Ancak ulaşım için özel araç ya da taksi şart ve eğer taksi ile gidecekseniz başka bir sıkıntı çıkıyor ortaya. Plaj çok merkezi bir yerde olmadığı için dönüşte taksi bulamama ihtimaliniz var ve böyle bir durumla karşılaşmamak için taksiyi birkaç saatliğine kiralamanız gerekiyor. Bu durumda tabii ki fazladan bir miktar parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Plaj ile ilgili bir diğer sıkıntı ise koyun çevresini saran ağaçlar. Tabii ki bu ağaçlar görüntü olarak çok güzel ancak rüzgârın yönüne göre ağaçlardan düşen yaprak, dal ve diğer parçalar sahili doldurabiliyor. Bu durumda da adanın en güzel plajı beklentisiyle kat ettiğiniz onca yolun sonunda pek hoş olmayan bir sürpriz ile karşılaşabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder