25 Eylül 2014 Perşembe

Plajlar

Patong Plajı: 2-3 kilometre uzunluğundaki Patong plajı genelde kalabalıktır, orta noktalarında bu yoğunluk daha da artar. Gündüz vakti yakınlarda araba park edecek yer bulmak imkansıza yakındır, bisiklet için bile yer bulmak sıkıntı olabilir. Plajın kuzeyde kalan kısmı çok daha güzel ve diğer kısımlarına göre kalabalık daha azdır. Park alanlara ve yerel lezzetlere ulaşacağınız lokantalara burada daha rahat ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda mavinin en güzel tonu da plajın bu noktasında bulunur. Patong plajının güney tarafında, köprüye yakın olan kısımda ise deniz daha bulanıktır. Ancak köprü altında bulunan eski tarz balıkçı kasabası birkaç fotoğraf çekmeye değer bir noktadır. Ayrıca plajın herhangi bir yerinde 200 Baht’a birkaç şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Karon Plajı: Phuket’in en uzun ikinci plajı olan Karon muhteşem beyaz kumlarının yanında oldukça çeşitli yemek imkanları ve gece hayatı sunuyor. Tüm bu özelliklerine rağmen hiçbir zaman Patong Plajı kadar da kalabalık olmaz. Plaj yürürken kumlardan gelen ilginç sesle de bilinmekte.

Kata Plajı: Kata plajı Patong plajının ardından Phuket Adasının en meşhur ve bilinen plajıdır. Oldukça geniş bembeyaz plajın ve masmavi denizin keyfini çıkarmak mümkündür. Plajın hemen karşısında bulunan ufak ada da gün batımında çekeceğiniz güzel fotoğrafların bir parçası olabilir. Patong plajına kıyasla daha az kalabalık olsa da yemek, alışveriş, eğlence ve otel gibi seçenekler yeterli seviyededir. Ailelere de uygun olduğu söylenebilir.

Kata Noi Plajı: Eğer Kata plajındaki aksiyona yakın olmak ama genel turist yoğunluğundan da uzak kalmak istiyorsanız Kata Noi plajı sizin için iyi bir tercih olacaktır. Beyaz kumlarına ve yüksek sezonda tertemiz sularına rağmen yoldan biraz uzakta kalması bu eşsiz koyun diğer plajlara nazaran çok daha sessiz kalmasını sağlamıştır. Eğer bu plajdan daha önce haberdar olmadıysanız muhtemelen adadayken fark edip gitme şansını bulamazdınız.

Freedom Plajı: Daha önce adayı ziyaret etmiş bir çok turist tarafından adanın en güzel plajlarından biri olduğu söylenir. Beyaz kumları ve denize yakın başlayan hindistan cevizi ağaçları ile egzotik bir ortam sunan Freedom plajı Patong Plajının güneyinde yer almaktadır. Plajı çevreleyen araziler özel mülk olduğundan plaja karadan ulaşım mümkün değildir. Bu sebeple ulaşımın tek yolu bir tekne kiralayıp plaja denizden geçmektir. Ancak bunu yapmak da sadece yüksek sezonda mümkündür çünkü alçak sezonda denizin daha dalgalı olması sebebiyle tekneler Freedom plajına gitmezler.

Layan Plajı: Layan plajı kalabalıktan uzak ve oldukça az bilinen bir plajdır. Patong plajından araba ile yarım saatin üzerinde yol gitmek gerekir ama eğer sessiz sakin ve rahat rahat denize girmek istiyorsanız bu mesafeye değer. Çevrede bulunan birçok resort otel kalmayı da tercih edebilirsiniz ancak ücretlerin de yüksek olacağını aklınızda bulundurun. Plajda bulunan ufak restoranlarda yemek yiyebilir ya da şezlong kiralayabilirsiniz.  Oldukça uzun olan bu plajda rahatlıkla kendinize özel bir alan bulabilirsiniz.


Surin Plajı: Surin plajı da Phuket adasının meşhur plajlarındandır.  Plaj boyunca yer alan çok sayıda restoran, harika kumsal ve temiz mavi denizi bu ünün başlıca sebepleridir. Ama bu ünün getirdiği bir eksi vardır ki plaj çok kalabalık olur. Bazen insan yoğunluğu sebebiyle şezlonglar plajdan itibaren 4-5 sıraya kadar çıkabilir. Ancak denizin ve kumun kalitesi bu kalabalığı katlanabilir kılıyor. Bu arada yüzmek çok zevkli olsa da jetski’lerin yoğunluğu biraz rahatsız edici olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder